Καλαμαράκια με γραβιέρα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι ούζο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 1 φ.τ.ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, καλά στραγγισμένα, σε χαρτί κουζίνας και τα γυρίζουμε 2 – 3 βόλτες, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά (προσοχή μη παραψηθούν και σκληρύνουν).
- Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό, ψιλοκομμένο, μαζί με το τυρί και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με μανέστρα ή κοφτό μακαρονάκι ή απλώς με μια σαλάτα.
Post a Comment