Καλόγερος Νάξου
Υλικά:
- 4 μεγάλες μελιτζάνες
- 8 κομμάτια κοκκινιστό κρέας
- μοσχάρι (από κιλότο ή ποντίκι)
- μαγειρεμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες
- (κομμένες ροδέλες)
- 8 φέτες ξινομυζήθρα
- 8 φέτες γραβιέρα Νάξου
- λίγη κανέλα
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε ένα κομμάτι από το πίσω μέρος για να καθίσει καλά στο ταψί, τις χαράζουμε λίγο και τις τηγανίζουμε όπως για τα παπουτσάκια.
- Αφού τις βγάλουμε και τις αφήσουμε να στραγγίσουν, τις βάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε πάνω στις μελιτζάνες το μοσχάρι, την ξινομυζήθρα πάνω από το μοσχάρι, μετά τη ντομάτα και πάνω - πάνω την γραβιέρα.
- Ρίχνουμε στην κορυφή λίγη κανέλα και ψήνουμε 3 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει η γραβιέρα. Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές.
Πηγή:naxos.gr
Post a Comment