Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο γάλακτος, αιγοπρόβειο (αυτό που πωλείται στο βάζο)
- 110 γρ. άχνη ζάχαρη
- 125 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. κακάο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Γλάσο
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 ασπράδι από μικρό αυγό
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με το φτερό ή με τα χέρια αντίστοιχα. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ της αρεσκείας μας (κυκλοφορούν διάφορα με χριστουγεννιάτικα σχέδια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες (να είναι κρύοι). Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Post a Comment