Header Ads

Κρητικός Ντάκος





Υλικά:
  • 1 κρίθινο παξιμάδι 
  • 1 ώριμη ντομάτα 
  • 70γρ. τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • ½ κουταλάκι ρίγανη 
  • ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο νερό να μαλακώσει. 
  2. Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη χειρός και θρυμματίζουμε τη φέτα ή τη μυζήθρα (Αν δεν θέλετε να τρίψετε τη ντομάτα μπορείτε να τη κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια). 
  3. Σε ένα πιάτο, βάζουμε το παξιμάδι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. 
  4. Βάζουμε από πάνω τη τριμμένη ντομάτα, φέτα και ρίγανη και αν θέλουμε, ελιές. 
  5. Σερβίρουμε. 


Πήγη:olivesandolive.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια