Κρητικός Ντάκος
Υλικά:
- 1 κρίθινο παξιμάδι
- 1 ώριμη ντομάτα
- 70γρ. τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- ελιές (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο νερό να μαλακώσει.
- Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη χειρός και θρυμματίζουμε τη φέτα ή τη μυζήθρα (Αν δεν θέλετε να τρίψετε τη ντομάτα μπορείτε να τη κόψετε σε πολύ μικρά κομματάκια).
- Σε ένα πιάτο, βάζουμε το παξιμάδι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε από πάνω τη τριμμένη ντομάτα, φέτα και ρίγανη και αν θέλουμε, ελιές.
- Σερβίρουμε.
Πήγη:olivesandolive.blogspot.gr
Post a Comment