Χοιρινά Μπριζολάκια Με Μέλι, Μουστάρδα, Πορτοκάλι
Υλικά
- 1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά
- 1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι-πιπέρι
- Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.
- Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.
Πήγη: pirouni.gr
Post a Comment