Λουκουμάδες με μπανάνα και κανέλα από τον Γίαννη Λουκάκου
Υλικά
- 125 γρ. αλεύρι
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 2 γρ. αλάτι
- 40 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 γρ. κανέλα, σκόνη
- 600 γρ. μπανάνες, ώριμες
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Παγωτό βανίλια
- Ζάχαρη, κρυσταλλική, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι, το ινδοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες και με ένα κουτάλι τις λιώνουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα.
- Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια.
Πήγη: http://www.yiannislucacos.gr/recipe/glyka/6702/loykoymades-me-mpanana-kai-kanela
Post a Comment