Header Ads

'Ευκολες Τούρτες




    Υλικά


    Για το παντεσπάνι(1παντεσπάνι)

  • 5 αυγά
  • 250γρ ζάχαρη
  • 250γρ φαρινάπ
  • 4 κ.σ κακάου
  • 1 βανίλια     
  Για το σιρόπι (παντεσπάνι)
  • 200γρ ζάχαρη
  • 200γρ νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ
   
    Για την σοκολάτα

  • 1 κρέμα άσπρη ζαχαροπλαστικής
  • 1 κρέμα σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
  Για την γκαναζ

  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα

   Για την σαντιγύ
  • 1 κουτί σαντιγύ
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  Για το παντεσπάνι
  1.  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
  2. Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε το κακάου και την βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο την φαρινάπ και χτυπάμε μέχρι να  ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Πέρνουμε μια στρογγυλή non-stick φόρμα για κέικ και λαδόκολλα. Βουτηρώνουμε το non-stick και κόβουμε την λαδόκολλα σε μέγεθος της βάσης της φόρμας και την στρώνουμε στο ταψί μας. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε στο 180ºC.
  5. Όταν περάσει η μισή ώρα, ανοίγουμε το φούρνο και ελέγουμε αν το κέικ έχει γίνει, πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρά στην επιφάνεια. Αν επανέλθει μόλις αφαιρέθει η πίεση το παντεσπάνι είναι έτοιμο.
  6. Αφαιρούμε απ’ το φούρνο και ακουμπάμε τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει. Μετά από ένα λεπτό ανοίγουμε non-stick απο το πλάγιο κλείστρο της φόρμας και το  αφαιρούμε προσεκτικά. Αφήνουμε να κρύωσει.
  7. Όταν έχουμε 2 παντεσπάνια τα αφαιρούμε απο non-stick και τα τοποθετουμε σε μια σχάρα. (και την ακουμπάμε πάνω, στην συνέχεια την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά να μην καούμε και αφαιρούμε με μια σπάτουλα τον πάτο του)  
  8. Μέχρι να κρύωσει το παντεσπάνι ετοίμαζουμε το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βαζουμε το νερό,την ζάχαρη και το κονίακ και το αφήνουμε για 10 λέπτα σε χαμηλή φωτιά
  9.   Ράντίζουμε όλο το παντεσπάνι με το σιρόπι
  10. Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που λεεί και την στρώνω πάνω στο παντεσπάνι μου.
  11. Στην συνέχεια πολύ προσεχτικά τοποθετώ και το 2 παντεσπάνι μου.
  12. Ετοιμάζω και την λευκή κρέμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής και την στρώνω πάνω απο το 2 παντεσπάνι μου.
  13. Το τοποθέτω στο ψυγείο μέχρι να φτίαξω την  γκαναζ μου.
  14. Για την γκανάζ μου ζεσταίνω την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζω πάνω στη σοκολάτα που την έχω σε ένα μπολ.Αφήνω για 1 λεπτό,ανακατεύω με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
  15. Βγάζω απο το ψυγείο την τούρτα και ρίχνω την γκαναζ και την τοποθέτω πάλι στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες.
  16. Μπορώ να την διασκομήσω είτε με φράουλες, είτε να φτιάξω σαντιγύ.
                     
                                                                                                                 Κάλη Επιτυχία!!!!


                   

 
















Πήγη: yourrecipefortoday.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια