'Ευκολες Τούρτες
- 200γρ ζάχαρη
- 200γρ νερό
- 2 κ.σ κονιάκ
Για την σοκολάτα
- 1 κρέμα άσπρη ζαχαροπλαστικής
- 1 κρέμα σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την σαντιγύ
- 1 κουτί σαντιγύ
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
- Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε το κακάου και την βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο την φαρινάπ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πέρνουμε μια στρογγυλή non-stick φόρμα για κέικ και λαδόκολλα. Βουτηρώνουμε το non-stick και κόβουμε την λαδόκολλα σε μέγεθος της βάσης της φόρμας και την στρώνουμε στο ταψί μας. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε στο 180ºC.
- Όταν περάσει η μισή ώρα, ανοίγουμε το φούρνο και ελέγουμε αν το κέικ έχει γίνει, πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρά στην επιφάνεια. Αν επανέλθει μόλις αφαιρέθει η πίεση το παντεσπάνι είναι έτοιμο.
- Αφαιρούμε απ’ το φούρνο και ακουμπάμε τη φόρμα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει. Μετά από ένα λεπτό ανοίγουμε non-stick απο το πλάγιο κλείστρο της φόρμας και το αφαιρούμε προσεκτικά. Αφήνουμε να κρύωσει.
- Όταν έχουμε 2 παντεσπάνια τα αφαιρούμε απο non-stick και τα τοποθετουμε σε μια σχάρα. (και την ακουμπάμε πάνω, στην συνέχεια την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά να μην καούμε και αφαιρούμε με μια σπάτουλα τον πάτο του)
- Μέχρι να κρύωσει το παντεσπάνι ετοίμαζουμε το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βαζουμε το νερό,την ζάχαρη και το κονίακ και το αφήνουμε για 10 λέπτα σε χαμηλή φωτιά
- Ράντίζουμε όλο το παντεσπάνι με το σιρόπι
- Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που λεεί και την στρώνω πάνω στο παντεσπάνι μου.
- Στην συνέχεια πολύ προσεχτικά τοποθετώ και το 2 παντεσπάνι μου.
- Ετοιμάζω και την λευκή κρέμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής και την στρώνω πάνω απο το 2 παντεσπάνι μου.
- Το τοποθέτω στο ψυγείο μέχρι να φτίαξω την γκαναζ μου.
- Για την γκανάζ μου ζεσταίνω την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζω πάνω στη σοκολάτα που την έχω σε ένα μπολ.Αφήνω για 1 λεπτό,ανακατεύω με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
- Βγάζω απο το ψυγείο την τούρτα και ρίχνω την γκαναζ και την τοποθέτω πάλι στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες.
- Μπορώ να την διασκομήσω είτε με φράουλες, είτε να φτιάξω σαντιγύ.
Κάλη Επιτυχία!!!!
Πήγη: yourrecipefortoday.blogspot.gr
Post a Comment