Ζύμη για πίτσα
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml νερό
- 1 φακελλάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
- 1 κουταλιά τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 350 γρ. τυρί της αρεσκίας σας
- 5 φέτες ζαμπόν
- 150 γρ μπεϊκον
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- 1 Πιπερία Πρασινή
- Ζεστένουμε το νέρο ώστε να είναι χλιαρό όχι καυτό.
- Σ' ένα μπόλ βάζω την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το
ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνω το χλιαρό νερό. - Στην συνέχεια ρίχνουμε με το αλεύρι(οσο πάρει ώστε για να μην κολλάει στα χέρια μας)
- Την αφήνουμε να ξεξουραστεί για 20 με 25 λέπτα ώστε να διπλασιαστεί η ζυμη μας.
- Βγάζουμε το ταψί μας και το αλοίφουμε με ελαιόλαδο, στρώνουμε την ζύμη μας.
- Προσθέτουμε το ντοματάκι, το ζαμπόν, το μπεϊκον, το τυρί και την πρασινή πιπερία.
- Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λέπτα.
yourrecipefortoday.blogspot.gr
Post a Comment