Header Ads

Ζύμη για πίτσα



Υλικά


  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml νερό
  • 1 φακελλάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
  • 1 κουταλιά τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 350 γρ. τυρί της αρεσκίας σας
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ μπεϊκον
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι

  • 1 Πιπερία Πρασινή
 
  
 Εκτέλεση

  1. Ζεστένουμε το νέρο ώστε να είναι χλιαρό όχι καυτό.
  2. Σ' ένα μπόλ βάζω την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το
    ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνω το χλιαρό νερό.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε με το αλεύρι(οσο πάρει ώστε για να μην κολλάει στα χέρια μας)
  4. Την αφήνουμε να ξεξουραστεί για 20 με 25 λέπτα ώστε να διπλασιαστεί η ζυμη μας.
  5. Βγάζουμε το ταψί μας και το αλοίφουμε με ελαιόλαδο, στρώνουμε την ζύμη μας.
  6. Προσθέτουμε το ντοματάκι, το ζαμπόν, το μπεϊκον, το τυρί και την πρασινή πιπερία.
  7. Την  ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λέπτα.

yourrecipefortoday.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια