Μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κυλότο, ή ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης: (προαιρετικά)
- 6 ώριμες ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή 400-500 γρ. κονσέρβας)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετετο κρέας καλά. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνετε το κρέας μέσα στην κατσρόλα.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες, στο φαγητό, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τη δάφνη, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιήσετε.
- Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για 50΄- 60' ελέγχοντας τα υγρά κάθε τόσο και συμπληρώνοντας νερό, αν χρειάζεται. Όταν το κρέας ψηθεί και μαλακώσει και η πήξει η σάλτσα, κτατεβάζετε το κοκκινιστό απ' τη φωτιά, αφαιρείτε τη δάφνη και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.
Πηγή: www.icookgreek.com
Post a Comment