Header Ads

Κέφτεδες λαχανικών στο φούρνο












ΥΛΙΚΑ (για 18 κεφτεδες)
  • 250γρ συσκευασία ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανίκα  (οχι με καλαμπόκι κ πατατα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στυμένο καλα
  • 1 κολοκυθάκι τριμένο
  • 1 αυγό 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δυόσμο
  • άνηθο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψίλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1.  Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά. Τρίβουμε κρεμμύδι κ κολοκύθι και τα στύβουμε πολύ καλά. 
  2. Ψιλοκόβουμε το  δυόσμο και τον άνηθο.
  3. Αφού βράσουν τα ανάμεικτα τα σουρώνουμε πιέζοντας να φύγουν όλα τα υγρά και να λιώσουν ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. 
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το πλάθουμε με τα χεριά μας σαν καφεδάκι και το βουτάμε στο σιμιγδάλι ώστε όταν ψηθεί να κάνει υπέροχη κ τραγανή κρούστα.
  6. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα καφεδάκια μας και ψήνουμε στους 200 αέρα έως να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
  7. Συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα, αγγούρι, πιπέρια και  φέτα

Πηγή:  Maria Kourti  - ομάδα fb συνταγες για διαβητικους.


Δεν υπάρχουν σχόλια