Header Ads

Κέικ Λεμονιού



Υλικά


  • 250γρ Βιτάμ κλασικό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη (200γρ)
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια αλεύρι (340γρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (10γρ)
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση


  1. Πλένουμε τα λεμόνια, τα στεγνώνουμε και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα στίβουμε.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους και ασπράδια των αυγών. Ανακατεύουμε καλά το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών ξεχωριστά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ποτήρι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε και πάλι.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το σκληρό αφρό και ανακατεύουμε απαλά με μια κουταλιά της σούπας. 
  6. Βάζουμε τη ζύμη σε μια επίμηκη φόρμα διαστάσεων 10 x 30 cm καλυμμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180 ° C


Πήγη:https://www.vitam.gr/suntages/keik-lemoniou/

Δεν υπάρχουν σχόλια