Κέικ Λεμονιού
Υλικά
- 250γρ Βιτάμ κλασικό
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη (200γρ)
- 4 αυγά
- 2 ποτήρια αλεύρι (340γρ)
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (10γρ)
- 2 λεμόνια
- Πλένουμε τα λεμόνια, τα στεγνώνουμε και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα στίβουμε.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους και ασπράδια των αυγών. Ανακατεύουμε καλά το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών ξεχωριστά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ποτήρι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε και πάλι.
- Τέλος, προσθέτουμε το σκληρό αφρό και ανακατεύουμε απαλά με μια κουταλιά της σούπας.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια επίμηκη φόρμα διαστάσεων 10 x 30 cm καλυμμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180 ° C
Πήγη:https://www.vitam.gr/suntages/keik-lemoniou/
Post a Comment