Πολύχρωμα light μπιφτέκια κοτόπουλου
Υλικά
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κάρυ
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά , το κρεμμύδι, τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενοποιηθούνε , εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
- Το σκεπάζουμε με μία σακούλα τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη 30΄. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.Θα σας βγουν 12 μπιφτέκια περίπου. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 30΄- 40΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία και τα σερβίρουμε ζεστά. Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά στον ατμό.
Πηγη:http://www.in2life.gr
Post a Comment