Σπανακόπιτα με φύλλο ολικής
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι ολικής
- 1 κούπα αλεύρι άσπρο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λαδί
- πανάκι καθαρισμένο και βρασμένο για 10 λεπτά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κούπα λευκό τυρί (φέτα ή ανθότυρο)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο αρκετό πιπέρι
- Σπανάκι
(Νερό ΔΕΝ χρειάζεται!!!! Αν χρειαστεί απλά βρέχετε τα χεριά σας στο ζύμωμα. Έτσι δεν χρειάζεται έξτρα αλεύρι στο άνοιγμα)
Εκτέλεση
- Καθαριζουμέ το σπανάκι και βράζουμε για 10 λεπτά
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και ανοίγουμε ένα φύλλο (δεν βάζουμε στο πάγκο αλεύρι γιατί δεν κωλύει) και το βάζουμε στο ταψί χωρίς λάδωμα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (σπανάκι άνηθο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα λαδί πιπέρι) ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος βάζουμε το τυρί ανακατεύοντας 2 γύρους ελαφριά.
- Βάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε το επόμενο που θα μπει από πάνω.
- Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια ΔΕΝ λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 200 αέρα για 15 — 20 λεπτά
Post a Comment