Γλυκό ψυγείου Καρύδα
Υλικά
- 12 φρυγανιές σικάλεως
- γλυκαντικό natreen
- 4 κ.σ. ινδοκαρυδο (καρύδα)
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 1.5 λίτρο γάλα 0%
- 1 κ.γλ βούτυρο λάιτ
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- Στρώνουμε σε ταψάκι τις φρυγανιές.
- Σε 1 κούπα βραστό νερό βάζουμε το 1 κουταλάκι βούτυρο,2 κ.σ.γλυκαντικο,κανέλα,κονιάκ.
- Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στις φρυγανιές.
- Ετοιμάζουμε την κρεμά βανίλια συμφώνα με τις οδηγείς βάζοντας 3 κ.σ. γλυκαντικό κ φυσικά το γάλα μας 0%.
- Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την καρύδα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρεμά πάνω στις φρυγανιές. Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρεμά σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο.Την ρίχνουμε πάνω από την κρεμά βανίλια -καρύδα προσεκτικά και σιγά-σιγά.
- Τελειώνουμε με καρύδα από πάνω και αν θέλουμε κομματάκια σοκολάτας sugar free
Πηγή: Maria Kourti - ομάδα fb συνταγές για διαβητικούς.
Post a Comment