Header Ads

Γλυκό ψυγείου Καρύδα



Υλικά


  • 12 φρυγανιές σικάλεως
  • γλυκαντικό natreen
  • 4 κ.σ. ινδοκαρυδο (καρύδα)
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια 
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 1.5 λίτρο γάλα 0%
  •  1 κ.γλ βούτυρο λάιτ
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση


  1. Στρώνουμε σε ταψάκι τις φρυγανιές.
  2.  Σε 1 κούπα βραστό νερό βάζουμε το 1 κουταλάκι βούτυρο,2 κ.σ.γλυκαντικο,κανέλα,κονιάκ.
  3. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στις φρυγανιές. 
  4. Ετοιμάζουμε την κρεμά βανίλια συμφώνα με τις οδηγείς βάζοντας 3 κ.σ. γλυκαντικό κ φυσικά το γάλα μας 0%.
  5.  Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την καρύδα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρεμά πάνω στις φρυγανιές. Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρεμά σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο.Την ρίχνουμε πάνω από την κρεμά βανίλια -καρύδα προσεκτικά και σιγά-σιγά.
  6. Τελειώνουμε με καρύδα από πάνω και αν θέλουμε κομματάκια σοκολάτας sugar free

Πηγή: Maria Kourti - ομάδα fb συνταγές για διαβητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια