Φανουρόπιτα εύκολη
Υλικά
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ζάχαρη καστανή
- 1/2 κούπα σπασμένα καρύδια
- 3/4 της κούπας σταφίδες
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 2/3 της κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 4 κ.γ. κανέλλα
- 1/2 κ.γ. baking powder
- ζάχαρη άχνη πασπάλισμα
- Σε ένα μπωλ ρίχνετε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύετε. Έπειτα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά για να ενωθούν.
- Στη συνέχεια, βάζετε τα καρύδια και τις σταφίδες, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το baking powder. Και πάλι ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά, ενώ παράλληλα αναδεύετε το μείγμα.
- Όταν όλα τα υλικά δέσουν και ετοιμαστεί το μείγμα, παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου προς μεγάλου μεγέθους και το γεμίζετε.
- Ψήνετε στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
- Αφού κρυώσει ρίχνουμε απο πάνω ζάχαρη άχνη.
πηγή:sintagespareas.gr
Post a Comment