Header Ads

Ιεραπετρίτικα Καλτσούνια(λυχνάρια)















Για τη ζύμη: 
  • 1 κιλό αλεύρι 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
  • ½ κουταλάκι σόδα 
  • 1 φλιτζάνι λάδι 
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  •  4 αυγά
Για τη γέμιση:
  • 1280 γρ μυζήθρα 
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη 
  • 2 αυγά, 
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο 
  • ½ κουταλάκι κανέλα 
  • 2 βανίλιες 
  • Ξύσμα ενός λεμονιού 
Εκτέλεση: 

  1. Μαλάσουμε τα παραπάνω υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια βαμβακερή πετσέτα για 1/2 ώρα.
  2.  Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. 
  3. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε κομμάτια με το άνοιγμα ενός μεγάλου ποτηριού, ή ενός μικρού πιάτου (εξαρτάται από το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα καλτσούνια).
  4. Απλώνουμε πάνω 1 κουταλιά από τη γέμιση μας και τσιμπάμε γύρω-γύρω τη ζύμη με τα δάχτυλά μας. (τον δείκτη και τον αντίχειρα, ώστε να μοιάζουν με λυχναράκια. 
  5. Τα αλείφουμε με αυγό, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). 
  6. Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα βάζουμε σ ένα σκεύος και από πάνω απλώνουμε φρέσκα νερατζόφυλλα και λεμονόφυλλα. Θα τους δώσουν υπέροχο άρωμα.

Πήγη: veneto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια