Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και πιπερίες
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 κομμάτι σκληρή φέτα (όσο χρειαστεί για να γεμίσει το κοτόπουλο)
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
- Πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα και αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε μαυροπίπερο, λίγη πάπρικα και γεμίζουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου.
- Ράβουμε το κάτω μέρος του κοτόπουλου με κλωστή ή με οδοντογλυφίδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
- Γυρίζουμε το κοτόπουλο 1 - 2 φορές μέχρι να ροδίσει.
- Αν θέλουμε, κατά το τελευταίο μισάωρο, προσθέτουμε στο ταψί μερικές πατάτες με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Πήγη: tsoukali.gr
Post a Comment