Κουλουράκια σοκολάτα-βανίλια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια το μπέικιν και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και στη μία προσθέτουμε το κακάο και 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη με το κακάο μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη κάθε ζύμη σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Πλάθουμε δύο κορδόνια ένα σοκολατένιο και ένα άσπρο και τα ενώνουμε στο κέντρο να γίνει ένα δίχρωμο κορδόνι.
- Δίνουμε σχήμα κοτσίδας και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.Συνεχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν.
Πήγη: nistisimo.gr
Post a Comment