Header Ads

Μυζηθρόπιτες Ιεράπετρας






Yλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 ρακοπότηρο ρακί
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του
  • νερό χλιαρό όσο χρειαστεί για να κάνουμε την ζύμη μας
  • 1 κιλό ξινή μυζήθρα
Πώς το κάνουμε: 

  1. Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. 
  2. Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας και κάνουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό μπιφτέκι. 
  3. Τα αφήνουμε και αυτά να σταθούν για λίγο. Παίρνουμε την μυζήθρα και την βάζουμε σε ένα λεκανάκι με ελάχιστο νερό και την βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. 
  4. Μετά την ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πηρούνι δεν πρέπει να έχει καθόλου σβολάκια. 
  5. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμηςτο ανοίγουμε και στην μέση βάζουμε το μπαλάκι της μυζήθρας το κλείνουμε ενσώματονοντας μέσα την μυζήθρα και το ανοίγουμε με τον πλάστη μας σιγά-σιγά σε πιτούλα. 
  6. Τις τηγανίζουμε σε tefal με λίγο λάδι και με προσοχή να τις γυρνάμε συχνά. Τις τρώμε ζεστές και βάζουμε απο πάνω μέλι προαιρετικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια