Μυζηθρόπιτες Ιεράπετρας
Yλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ρακοπότηρο ρακί
- 1 λεμόνι, τον χυμό του
- νερό χλιαρό όσο χρειαστεί για να κάνουμε την ζύμη μας
- 1 κιλό ξινή μυζήθρα
- Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
- Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας και κάνουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό μπιφτέκι.
- Τα αφήνουμε και αυτά να σταθούν για λίγο. Παίρνουμε την μυζήθρα και την βάζουμε σε ένα λεκανάκι με ελάχιστο νερό και την βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
- Μετά την ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πηρούνι δεν πρέπει να έχει καθόλου σβολάκια.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμηςτο ανοίγουμε και στην μέση βάζουμε το μπαλάκι της μυζήθρας το κλείνουμε ενσώματονοντας μέσα την μυζήθρα και το ανοίγουμε με τον πλάστη μας σιγά-σιγά σε πιτούλα.
- Τις τηγανίζουμε σε tefal με λίγο λάδι και με προσοχή να τις γυρνάμε συχνά. Τις τρώμε ζεστές και βάζουμε απο πάνω μέλι προαιρετικά.
Post a Comment