Μπισκότα βουτύρου καρδούλα
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή: sidagi.gr
- 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας ή της επιλογής σας
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 κουπ πατ σχήμα καρδιάς
- 200 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
- Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.
- Έπειτα τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 - 15 λεπτά.
- Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε ένα - ένα μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα.
Πηγή: sidagi.gr
Post a Comment