Σκορδαλία με πατάτα
Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σ ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει και το αλατίζουμε.
- Αφου καθαρίσουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Αφού βράσουν καλά οι πατάτες τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι (ή με ένα πολυμίξερ) της παταμέ για να λιώσουνε.
- Στην συνέχεια με ένα τρίφτη, τρίβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπόλ με τις πατάτες
- Τέλος προσθέτουμε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και αφού το αποροφήσει η σκορδαλίά είναι έτοιμη για σερβίρισμα
Πηγή: www.tlife.gr/photoGallery/recipes-25martiou/41-1837.html
Post a Comment