Σκορδαλιά με ψωμί
Υλικά
- 1/2 κ. ψωμί της προηγούμενης μέρας, χωρίς την κόρα
- 8 σκ. σκόρδο καθαρισμένες
- 1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
- 3-4 κ.σ. ξίδι
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε κανονικό, σταρένιο ψωμί, αλλά όχι μαύρο.
- Μουλιάζουμε για λίγη ώρα το ψωμί σε νερό. Αφαιρούμε από τα σκόρδα το πράσινο φύτρο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα μαζί με το ψωμί καλά στυμμένο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα, εναλλάξ με το ξίδι.
- Δοκιμάζουμε ενδιαμέσως τη γεύση.
- Σταματάμε το χτύπημα μόλις γίνει μια ομοιογενής αλοιφή.
- Η ποσότητα του σκόρδου αυξομειώνεται, ανάλογα με την προτίμηση.
Πηγή: www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2003876
Post a Comment