Κουρκούτι του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
- 1 κουτάκι μπύρα (330 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 2 καλές πρέζες ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το αλάτι.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμό μέρος, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Πηγη: akispetretzikis.com
Post a Comment