Header Ads

Κουρκούτι του Άκη Πετρετζίκη







     Υλικά
  • 500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

  • 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή

  • 2 καλές πρέζες ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι



     Εκτέλεση 

    
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι με το αλάτι.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμό μέρος, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά (1-2 ώρες). 

     

Πηγη: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια