Header Ads

Εκμέκ νηστίσιμο






  Υλικά
 
  • ½ κιλό φύλλο καταΐφι
  • 1 μαργαρίνη (250 γρ.) λιωμένη +2 κ. σούπας ακόμη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κουταλιές της σούπας γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας ή καρύδας)
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • Αμύγδαλο φιλέ 


 Εκτέλεση
  1. Ξαίνουμε καλά το φύλλο καταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  4. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν 2-3 βράσεις.
  5. Περιχύνουμε το καταΐφι με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
  6. Φτιάχνουμε τη μία κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  7 κούπες νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Πηγή:http://www.tlife.gr/recipe/135/recipes-ekmek-nistisimo/0-3087

Δεν υπάρχουν σχόλια