Εκμέκ νηστίσιμο
Υλικά
- ½ κιλό φύλλο καταΐφι
- 1 μαργαρίνη (250 γρ.) λιωμένη +2 κ. σούπας ακόμη
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 7 κουταλιές της σούπας γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας ή καρύδας)
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα
- Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
- Ξαίνουμε καλά το φύλλο καταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Στη συνέχεια το περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Περιχύνουμε το καταΐφι με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
- Φτιάχνουμε τη μία κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 7 κούπες νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Πηγή:http://www.tlife.gr/recipe/135/recipes-ekmek-nistisimo/0-3087
Post a Comment