Αμυγδαλωτά Νάξου
Υλικά
- 500 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 600 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και ένα φλυτζάνι νερό να βράσουν επί 7΄-8΄. Σβήνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα. Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά και αλέθουμε 2 φορές. Προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε. Αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει μια ζύμη εύπλαστη, όχι πολύ μαλακιά. Τα πλάθουμε, τα αφήνουμε 1 μέρα, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα περνάμε στη ζάχαρη άχνη.
Πηγή:naxos.gr
Post a Comment