Header Ads

Κουλουράκια σμυρνέϊκα από τον Σεφ Γιάννη Ζωγράφο






Υλικά
200γρ μαλακό αλεύρι
65γρ ζάχαρη (μισή κρυσταλλική και μισή άχνη ζάχαρη από τα γραμμάρια
65γρ βούτυρο φρέσκο
1 αυγό
5γρ Baking Powder
2γρ αμμωνία
1 βανίλια
15γρ χυμό
35γρ γάλα

Εκτέλεση:

1) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2) Ρίχνω το αυγό και σιγά- σιγά όλα τα υγρά το χυμό και το γάλα.

3) Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την αμμώνια, το Baking Powder και την βανιλια.

4) Αφου τα εχω κοσκινίσει αρχιζω σιγα-σιγα και το ριχνω στο μείγμα μου.

5) Αφήνουμε το μείγμα μας για μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε

6) Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια