Φακές
Υλικά
- 300 γραμ. φακές
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτάλιες της σούπας πελτε
- 3/4 φλυτζ. τσαγιού λάδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Αφού καθαρίσουμε τις φακές.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε και τις φακές, τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη,το αλάτι και τέλος λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε
Post a Comment