Καλαµάρια γεµιστά
Υλικά
- 1½ κιλό καλαµάρια
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 3 κουταλιές κάππαρη
- 1 φέτα µπαγιάτικο ψωµί τριµµένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίζουµε τα καλαµάρια, χωρίζοντας το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώµα και αφαιρώντας τα εντόσθια και το λεπτό διάφανο κόκαλο της ράχης.
- Τα πλένουµε. Ψιλοκόβουµε τα πλοκάµια και τα στραγγίζουµε.
- Βάζουµε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Σοτάρουµε για λίγα λεπτά, προσθέτουµε τα πλοκάµια, τα αφήνουµε να απορροφήσουν το νερό τους και στη συνέχεια βάζουµε και το 1/2 φλιτζάνι κρασί και το ρύζι.
- Ανακατεύουµε για λίγα λεπτά µέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
- Τα κατεβάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το µαϊντανό, την κάππαρη, το ψωµί, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουµε.
- Γεµίζουµε τα καλαµάρια και τα κλείνουµε µε οδοντογλυφίδα. Τα βάζουµε σε βαθύ τηγάνι, τους προσθέτουµε 1/2 φλιτζάνι λάδι, 1/2 φλιτζάνι κρασί, και τα σιγοβράζουµε για µισή ώρα.
yourrecipefortoday.blogspot.gr- Πηγη:http://www.tinos360.gr/proionta.html
Post a Comment