Header Ads

Καλαµάρια γεµιστά




Υλικά


  • 1½ κιλό καλαµάρια
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 3 κουταλιές κάππαρη
  • 1 φέτα µπαγιάτικο ψωµί τριµµένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουµε τα καλαµάρια, χωρίζοντας το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώµα και αφαιρώντας τα εντόσθια και το λεπτό διάφανο κόκαλο της ράχης. 
  2. Τα πλένουµε. Ψιλοκόβουµε τα πλοκάµια και τα στραγγίζουµε. 
  3. Βάζουµε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Σοτάρουµε για λίγα λεπτά, προσθέτουµε τα πλοκάµια, τα αφήνουµε να απορροφήσουν το νερό τους και στη συνέχεια βάζουµε και το 1/2 φλιτζάνι κρασί και το ρύζι. 
  4. Ανακατεύουµε για λίγα λεπτά µέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. 
  5. Τα κατεβάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το µαϊντανό, την κάππαρη, το ψωµί, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουµε. 
  6. Γεµίζουµε τα καλαµάρια και τα κλείνουµε µε οδοντογλυφίδα. Τα βάζουµε σε βαθύ τηγάνι, τους προσθέτουµε 1/2 φλιτζάνι λάδι, 1/2 φλιτζάνι κρασί, και τα σιγοβράζουµε για µισή ώρα.

 yourrecipefortoday.blogspot.gr- Πηγη:http://www.tinos360.gr/proionta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια