Πως φτίαχνουμε Γκανάς
Για να φτιάξουμε την Γκανάς χρησιμοποιούμε τα εξής υλικά:
Κρέμα γάλακτος
με 35%-36% λιπαρά
Μέλι
Κουβερτούρα
με 72% ή έως και 55% κακάο ανάλογα την προτίμηση μας
2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Αποσύρουμε την κρέμα γάλακτος πριν κάψει πολύ.
3. Την ρίχνουμε όπως είναι ζεστή στο μπολ με την κουβερτούρα και το μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
4. Την περιχύνουμε στο μείγμα που θέλουμε όσο ακόμα είναι ζεστή.
5. Μερικά Tips μπορούμε να προσθέσουμε στην λιωμένη Γκανάς και λίγο άρωμα όπως: ξύσμα από πορτοκάλι, λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας, λικέρ και κονιάκ.
Post a Comment